ΥΓΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Εκατέρωθεν πυρά για την υγεία

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Εκατέρωθεν πυρά για την υγεία

Με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό

Η «αιφνιδιαστική» επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στη γενική εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το βράδυ της Δευτέρας (09/01/2017), έγινε αφορμή για να ξεκινήσει νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την Υγεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωστοποίησε την επίσκεψή του, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά το Νοσ. Ευαγγελισμός σε ημέρα εφημερίας. Ένα σχόλιο μόνο: οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έσπευσε να απαντήσει μέσω Facebook, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Όταν έκλεινε ο Άδωνις 4 νοσοκομεία και έδιωχνε 2500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια, (τότε ντε που ήσουν υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης και έβγαλες σε διαθεσιμότητα και απόλυση 15000) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ;;;;;;;;».

Τη σκυτάλη πήρε το μεσημέρι της Τρίτης (10/01/2016) το γραφείο Τύπου της ΝΔ, για να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη: «Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του κ. Πολάκη για την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”.

Αντί να βρίζει όμως, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, ας τολμήσει - όπως υποχρεούται - να κάνει το ίδιο. Και βέβαια ας προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στα προβλήματα, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - συσσωρεύτηκαν στο χώρο της Υγείας».

Η απάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε το απόγευμα της ίδιας ημέρας: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά και η ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, αποτελούν μνημείο θράσους και υποκρισίας.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έκλεισε νοσοκομεία, απέλυσε μέσα σε μια εβδομάδα 2.500 γιατρούς του ΠΕΔΥ, επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ στα νοσοκομεία, μείωσε κατά σχεδόν 50% τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων οδηγώντας τη δημόσια υγεία σε εξαθλίωση, δεν μπορεί να εμπαίζει ούτε τους γιατρούς, ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε τους ασθενείς. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis προκαλούν έντονες απορίες ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους.

Αντί, λοιπόν, να φωτογραφίζεται με τους γιατρούς, το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει η "συμφωνία αλήθειας" για την υγεία, στην οποία περιλαμβάνονται το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο και η περιστολή δαπανών, όπως είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ».

Σχετικές ειδήσεις