ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Στην αναμονή η επαναλειτουργία των χειρουργείων

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Στην αναμονή η επαναλειτουργία των χειρουργείων

Στην «τυπική επιβεβαίωση της υλοποίησης των προτάσεων» που έγιναν από την επιτροπή διενέργειας ελέγχων, έγκειται η επαναλειτουργία των έκτακτων και των τακτικών χειρουργείων, στο νοσοκομείο Ζακύνθου, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά από τις 4 Δεκεμβρίου 2016, μετά το θάνατο 41χρονης μητέρας λόγω επιπλοκών, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου μετέβη κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού από το νοσοκομείο «Αττικόν», για να βοηθήσει στην επιστημονική και πρακτική επαναλειτουργία των χειρουργείων. Οι έλεγχοι, οι οποίοι διεξήχθησαν σύμφωνα με τις προτάσεις του προέδρου της επιτροπής διενέργειας ελέγχων, έχουν ολοκληρωθεί και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου πιστοποιήθηκε από τους κατασκευαστές παρουσία των μηχανικών του Δημοσίου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός δεν παρουσίασε απόκλιση από τα τηρούμενα πρωτόκολλα λειτουργίας, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί οι συντηρήσεις τα προηγούμενα χρόνια. «Ως εκ τούτου, η υπόθεση για προβλήματα του υπάρχοντος εξοπλισμού δεν συνάδει με την πραγματικότητα» αναφέρει η διοικήτρια, Δέσποινα Τσαρίδου.

«Περαιτέρω η λειτουργία, τόσο των έκτακτων όσο και των τακτικών χειρουργείων, έγκειται στην τυπική επιβεβαίωση της υλοποίησης των προτάσεων που ετέθησαν, από την επιτροπή διενέργειας ελέγχων» καταλήγει η κ. Τσαρίδου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει πότε θα επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Σχετικές ειδήσεις