ΥΓΕΙΑ

Νίκος Παππάς: Ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών του νοσοκομείου Καλαμάτας

Νίκος Παππάς: Ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών του νοσοκομείου Καλαμάτας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, την Τετάρτη (15/02/2017), στο πλαίσιο της περιοδείας του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο Νίκος Παππάς συζήτησε με το διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, καθώς και με γιατρούς και εργαζόμενους. «Στόχος όλων μας είναι να αντιστρέψουμε τους όρους απαξίωσης της δημόσιας Υγείας. Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχει γίνει ήδη η αρχή. Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω ότι εκμεταλλεύεστε άψογα την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και προσθέτετε σε αυτή και τη δική σας ικανότητα να βελτιώνετε τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως κάνατε με την εξοικονόμηση δαπανών» δήλωσε ο υπουργός, απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Εξήγγειλε δε την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών του νοσοκομείου Καλαμάτας, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση χρημάτων. «Πολύ σύντομα θα δρομολογήσουμε και θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς, τέλος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει εργαζόμενους από τους τομείς σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης του νοσοκομείου, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγους μήνες εργάζονταν για εργολαβικές εταιρείες, ενώ πλέον έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με το ίδρυμα. Όπως υποστήριξε, «η μετάβαση στο νέο καθεστώς διπλασίασε τους μισθούς αυτών των εργαζομένων, ενώ υπήρξε εξοικονόμηση 200.000 ευρώ για το νοσοκομείο».

Σχετικές ειδήσεις