ΥΓΕΙΑ

Το παραμύθι που χάρισε η Σίσσυ Παυλοπούλου στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το παραμύθι που χάρισε η Σίσσυ Παυλοπούλου στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/02/2017) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, με πρωτοβουλία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυς Παυλοπούλου.

Το παιδικό βιβλίο «Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» παρουσίασαν στα παιδιά του νοσοκομείου, η συγγραφέας του Σοφία Δάρτζαλη και η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου. Η κ. Παυλοπούλου δώρισε στη συνέχεια το παραμύθι σε όλα τα παιδιά.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας την κυρία Παυλοπούλου που συνοδευόταν από την κόρη της κυρία Μαρία Παυλοπούλου, είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα, μια ημέρα γεμάτη χαμόγελο και ελπίδα, ενώνει τις καρδιές μας μέσα από την παιδική λογοτεχνία και τον έμπρακτο ανθρωπισμό. Και αυτό το οφείλουμε στην κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου που με βαθιά ευαισθησία θέλησε να χαρίσει στους μικρούς μας ασθενείς τη χαρά ενός υπέροχου παιδικού βιβλίου, αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πανάξια συγγραφέα του, την κυρία Σοφία Δάρτζαλη και να ακούσουν την ιστορία του βιβλίου μέσα από την όμορφη αφήγηση της ηθοποιού Αγγελικής Φράγκου».

Το βιβλίο με την υπέροχη εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου αναδεικνύει με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο τη δύναμη και την κατανόηση που ενώνει όλες τις μητέρες ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας ή χρώματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και η ζωντανή αφήγησή του από την ηθοποιό, Αγγελική Φράγκου, ενθουσίασε τα παιδιά που τη χειροκρότησαν θερμά.

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου -15 Φεβρουαρίου- πρόσφερε στην κυρία Παυλοπούλου τη «Χρυσή Κορδέλα» που συμβολίζει διεθνώς τη μάχη κατά του Παιδικού Καρκίνου, λέγοντας: «H κυρία Παυλοπούλου αποτελεί την πιο ξεχωριστή φίλη της ΕΛΠΙΔΑΣ και την πιο μεγάλη σύμμαχο του αγώνα μας αυτή τη στιγμή, έχοντας αγκαλιάσει το έργο μας με τόση αγάπη και με βαθιά ευαισθησία από την πρώτη στιγμή που το γνώρισε. Έχοντας βρεθεί στον χώρο αυτόν πολλές φορές, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα, σήμερα βρίσκεται ξανά κοντά μας, για να συμπαρασταθεί στα παιδιά μας και στους γονείς τους για μια ακόμα φορά κάνοντας τους δεσμούς της με την ΕΛΠΙΔΑ ακόμα πιο ισχυρούς».

Η κυρία Παυλοπούλου συγκινημένη την ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που της κάνει και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που έρχομαι εδώ δεν νιώθω μόνο συγκίνηση αλλά και ικανοποίηση που βλέπω χαμογελαστά παιδιά και ήρεμους γονείς και αυτό το οφείλουν σε εσάς που δουλεύετε εδώ μέσα».

Στην κυρία Δάρτζαλη απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και για τη συμβολή της στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Εκείνη παραλαμβάνοντάς τη είπε στην κυρία Βαρδινογιάννη: «Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βρίσκομαι σ’ αυτό το χώρο που είναι γεμάτος με ελπίδα και με τη δική σας πραγματική αγάπη για τα παιδιά».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Ινώ Κωνσταντοπούλου, Καίτη Μεταξωτού, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου.

Σχετικές ειδήσεις