ΥΓΕΙΑ

Ζάκυνθος: Νέα επιτροπή του υπουργείου Υγείας καλείται να δώσει λύση για τα χειρουργεία

Ζάκυνθος: Νέα επιτροπή του υπουργείου Υγείας καλείται να δώσει λύση για τα χειρουργεία

Στα άκρα ωθείται η κόντρα της διοίκησης του νοσοκομείου Ζακύνθου με μερίδα του ιατρικού προσωπικού, πάνω στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων.

Παρά το γεγονός ότι από τις 8 Μαρτίου 2017 οι χειρουργικές αίθουσες έχουν παραδοθεί προς λειτουργία μετά το τρίμηνο κλείσιμό τους, γιατροί του νοσοκομείου αρνούνται να χειρουργήσουν, προβάλλοντας ενστάσεις για την ασφάλεια των συστημάτων.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαρίδου, κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη ομηρεία των κατοίκων της Ζακύνθου, λόγω της άρνησης μέρους του ιατρικού προσωπικού να συμβάλλει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου, βασίζεται σε ατεκμηρίωτες ενστάσεις. Οι εικοτολογίες αυτές αφορούν στην ασφάλεια λειτουργίας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των χειρουργείων, παρά την αντικατάστασή του και τις πιστοποιήσεις από τα εντεταλμένα όργανα και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας κλίματος απαξίωσης του νοσοκομείου Ζακύνθου και ανασφάλειας για την αξιοπιστία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Καλούνται όσοι συμβάλλουν στη δημιουργία εσφαλμένων και επικίνδυνων εντυπώσεων για λόγους επικοινωνιακούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παραμένουν δέσμιοι ιδιοτελών συμφερόντων που δεν συνάδουν με την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, και με στόχο να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των χειρουργείων, συγκροτήθηκε εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή, η οποία θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017. Θα πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο και θα παραδώσει αυθημερόν το πόρισμα της, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού.

Την επιτροπή αποτελούν οι εξής:

Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, Διευθύντρια Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν», καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στο ΕΚΠΑ (πρόεδρος).

Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, στο νοσοκομείο «Αττικόν»,

Παύλος Μπούργαλης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις