ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εξοικονόμηση από τις ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εξοικονόμηση από τις ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας φέρνει ως παράδειγμα εξοικονόμησης το υπουργείο Υγείας, για την απόδοση του μέτρου σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (15/05/2017) ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, η εξοικονόμηση για τον πρώτο χρόνο ανήλθε σε 255.948 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανερχόταν σε 741.948 ευρώ, ενώ το κόστος με τις ατομικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καθαριότητας) ανήλθε για το τελευταίο έτος στις 486.000 ευρώ.

Οι αμοιβές των εργαζόμενων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με τα χρήματα που λάμβαναν ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση, προσθέτει ο κ. Μπέζος. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως οι ατομικές συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου.

«Αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά το διοικητή του νοσοκομείου αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας και διατηρούν το Γ.Ν. Καλαμάτας σε άψογη κατάσταση, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, πως "θα φάνε χ" μαζί με τους αξιοκρατικά διορισμένους διοικητές, αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις