ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Άρτας: Διακόπηκαν προσωρινά τα τακτικά χειρουργεία λόγω αυξημένων έκτακτων

Νοσοκομείο Άρτας: Διακόπηκαν προσωρινά τα τακτικά χειρουργεία λόγω αυξημένων έκτακτων

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, απαντά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), και στον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο, για την ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε ο τελευταίος στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομειο.

Πρόσφατη απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Άρτας προέβλεπε ότι «λόγω περιορισμένων πιστώσεων, δεν θα προγραμματίζονται στο νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου».

Ακολούθησε σήμερα (11/08/2017) η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κύριε Πρωθυπουργέ, έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Χρονιάρες μέρες. Τέτοιες ημέρες συνηθίζετε να πηγαίνετε στο πανηγύρι του χωριού σας, στα ορεινά της Άρτας. Χορεύετε παρέα με την κυρία Γεροβασίλη βουλευτή Άρτας. Μαζί σας μπορεί να βρίσκεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, γνωστός χειροκροτητής της κας Γεροβασίλη. Καλό είναι όπως πηγαίνετε για το χωριό σας να κάνετε μία στάση στο Νοσοκομείο της Άρτας.Ένα Δημόσιο... Δημόσιο Νοσηλευτήριο και όχι σαν το Ευγενίδειο. Να συνομιλήσετε με ασθενείς και προσωπικό. Θα διαπιστώσετε πόσο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είναι. Να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την κατάσταση του Νοσοκομείου. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης μπάτζετ από 28/6/2017 έως τουλάχιστον τα μέσα Σεπτέμβρη».

Σχετική δήλωση έκανε, στη συνέχεια, και ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Μπαλάσκας, υποστηρίζει ότι τις ημέρες του Αυγούστου, ο πληθυσμός, τον οποίο καλείται να καλύψει το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, αυξάνεται κατακόρυφα, με επακόλουθο την αύξηση των έκτακτων περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης (ατυχήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κλπ.).

«Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα περιστατικά, δηλαδή, που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών» προσθέτει.

Αναφερόμενος, τέλος, στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τον κατηγορεί ότι «επιλέγει, για ακόμη μία φορά, μέσα από κομματικά γραφεία, τη συγγραφή και διανομή επιστολών, που περιλαμβάνουν τα πάντα: από εξυπνακισμούς για Μαδούρους, μέχρι κυνήγι δράκων και μαγισσών. Το μόνο που απουσιάζει είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας μας, τις οποίες συνεχώς ευτελίζει και απαξιώνει. Ίσως, επειδή αυτό του υπαγορεύουν οι καθοδηγητές του».

Σχετικές ειδήσεις