ΥΓΕΙΑ

ΝΔ: Εικόνα διάλυσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

ΝΔ: Εικόνα διάλυσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Σε υπολειτουργία βρίσκεται η αιματολογική κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

Οι δύο βουλευτές και επικεφαλής του Τομέα Υγείας της ΝΔ επικαλούνται καταγγελίες, οι οποίες περιγράφουν τις «απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν».

Συγκεκριμένα, η αιματολογική κλινική έχει συγχωνευτεί λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο με 2 επικουρικούς ιατρούς. Η κλινική είναι ακέφαλη καθώς δεν υπάρχει διευθυντής και οι εισαγωγές και οι νοσηλευόμενοι μειώνονται συνεχώς.

«Όπως και εσείς θα αντιλαμβάνεστε ένα ογκολογικό νοσοκομείο δεν δύναται να λειτουργήσει χωρίς αιματολογική κλινική!» επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Οι κύριοι Οικονόμου και Φωτήλας αναφέρουν, επίσης, ότι «πρόβλημα υπάρχει και με τις εφημερίες καθώς το νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού δεν εφημερεύει σε 24ωρη βάση παρά 1 φορά στις 4 μέρες».

Τέλος προσθέτουν ότι «ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και σε υλικά χειρουργείων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και οι καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Επίσης, μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε καν χρήματα για την ανανέωση των συμβολαίων συντήρησης των μηχανημάτων».

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Σχετικές ειδήσεις