ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Μικροένταση στην πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (pics)

ΠΟΕΔΗΝ: Μικροένταση στην πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (pics)

Στο υπουργείο Υγείας κατέληξε η πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (11/10/2017) από τα νοσοκομεία Παίδων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας από τις 08:00 έως τις 13:00 που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας είχαν και οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσης στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου. Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και το «άρμα του Μαυρογιαλούρου πρωθυπουργού», έσκισαν και έκαψαν φύλλα αξιολόγησης στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ μικροένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή όταν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφίες: Eurokinissi)

Σχετικές ειδήσεις