ΥΓΕΙΑ

Ιωάννινα: Αποδυναμωμένες οι δομές του ΠΕΔΥ

Ιωάννινα: Αποδυναμωμένες οι δομές του ΠΕΔΥ

Ευρεία σύσκεψη, για τα θέματα υγείας και περίθαλψης στην περιοχή της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή κλιμακίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.


Στο κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Αναστάσιος Βασιάδης, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος και Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης.

Στον Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση-ενημέρωση για όλο το πλέγμα της περίθαλψης του δημόσιου και του ιδιωτικού συστήματος υγείας, επισημάνθηκε η αποδυνάμωση των δημόσιων δομών του ΠΕΔΥ, η βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις τέως Μονάδες του ΕΟΠΥΥ και η ανάγκη για την τακτοποίηση όλων των προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν, καθώς και για την άμεση ενδυνάμωση των δομών του ΠΕΔΥ.

Σχετικά με τα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια, τα οποία προσφέρουν Πρωτοβάθμια περίθαλψη στους κατοίκους των περιοχών αυτών, τονίστηκε η ανάγκη για την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και για την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών, προκειμένου αυτά να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Το κλιμάκιο του ΠΙΣ πραγματοποίησε, επίσης, συσκέψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου επισημάνθηκε ο κίνδυνος από την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των συνεχών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων και την περιορισμένη αναπλήρωση-πρόσληψη, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για άμεση στήριξη της νοσοκομειακής περίθαλψης της περιοχής, καθώς τα ιδρύματα αυτά προσφέρουν περίθαλψη όχι μόνο στους πολίτες της Ηπείρου, αλλά και άλλων γειτονικών περιοχών.

Σχετικές ειδήσεις