ΥΓΕΙΑ

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στη Μεταμόρφωση

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στη Μεταμόρφωση

Τη δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας στη Μεταμόρφωση, το οποίο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

«Η καινοτόμος προσπάθεια να διατηρήσουμε την υγεία του πολίτη πριν ασθενήσει πρέπει να είναι το μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΚΕΠ υγείας. Συνεχίζουμε δυναμικά και στα άλλα 14 ΚΕΠ υγείας, ώστε να γίνει συνείδηση και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη. Συγχαίρω το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπετά, που γρήγορα αντιλήφθηκε πόσο σημαντικά είναι τα ΚΕΠ υγείας για τους δημότες και συνέδραμε στη προσπάθεια αυτή, δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Τα ΚΕΠ Υγείας, διευκρινίζει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του, στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο ζήτημα της πρόληψης της υγείας. Παρέχουν δηλαδή υπηρεσίες πρόληψης και όχι αντιμετώπισης ασθένειας.

«Η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και λειτουργών της υγείας πάνω στα ζητήματα της πρόληψης, μας ωφελεί όλους. Πολίτες, Ιατρούς και Αυτοδιοίκηση. Ο ΙΣΑ είναι υπέρμαχος κάθε πρωτοβουλίας της αυτοδιοίκησης υπέρ της υγείας των πολιτών» καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις