ΥΓΕΙΑ

Τραγικές συνθήκες στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Τραγικές συνθήκες στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Σε τραγικές συνθήκες διαβιούν οι περίπου 30 φιλοξενούμενοι του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Φιλιατρών, χωρίς ζεστό νερό, βασικά προϊόντα υγιεινής, μέσα σε σκοτεινούς θαλάμους καθώς λείπουν ακόμα και λάμπες φωτισμού.

Το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, παρόλο που η αρχική του αποστολή ήταν η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης σε άτομα με αναπηρίες, έχει καταλήξει σε μία αποθήκη «ψυχών», όπως αποκαλύφθηκε από πρόσφατο ρεπορτάζ του Star.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr «Το Κέντρο Φυσικής - Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚεΦΙΑπ) Φιλιατρών έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, τα οποία κάθε μέρα που περνά χωρίς να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται – από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας όπου υπάγεται, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας – γίνονται ακόμη μεγαλύτερα και εξαιτίας αυτών όχι απλώς υπολειτουργεί, αλλά, ουσιαστικά, απλώς υπάρχει στα χαρτιά».

«Στις μέρες μας, αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια, το προσωπικό που υπηρετεί είναι ελάχιστο, λείπουν σημαντικές ειδικότητες και σε πολλές από τις βραδινές βάρδιες είναι μόνο ένα άτομο. Οι ελλείψεις σε είδη υγιεινής και λοιπά αναλώσιμα είναι τεράστιες και ευτυχώς που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εθελοντές που βοηθούν, ανιδιοτελώς, προσφέροντας, όπως και όσο μπορούν, κάποια είδη και υλικά».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ του Star: «πάνω στα κρεβάτια των ασθενών κοιμούνται γάτες, ενώ μύγες υπάρχουν παντού. Όλες οι τουαλέτες σύμφωνα με την καθαρίστρια είναι βουλωμένες και δεν υπάρχουν καζανάκια. Την ώρα του φαγητού τα πράγματα χειροτερεύουν. Σε έναν μικρό χώρο ανάμεσα σε γάτες που περπατούν ανάμεσα στα πόδια τους οι τρόφιμοι, όσοι μπορούν να φάνε μόνοι τους προσπαθούν να ξεχωρίσουν το φτωχικό φαγητό τους από τις εκατοντάδες μύγες που βρίσκονται σχεδόν παντού. Εικόνες που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση. Τρόφιμοι και προσωπικό το μόνο που παίρνουν ως απάντηση στα προβλήματά τους είναι κάντε υπομονή τα πράγματα θα αλλάξουν».

Σχετικές ειδήσεις