ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος απόλυσης για 800 γιατρούς Κέντρων Υγείας

Κίνδυνος απόλυσης για 800 γιατρούς Κέντρων Υγείας

Στον «αέρα» βρίσκονται οι ειδικευμένοι γενικοί/οικογενειακοί γιατροί, οι οποίοι προσελήφθησαν τα τελευταία χρόνια, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το παρατηρητήριο άνοιας.

Όπως σημειώνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, διάταξη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου προβλέπει το «ξεπάγωμα» των κρίσεων των προσληφθέντων γιατρών στο ΕΣΥ από το 2009 και μετά, εξαιρεί όμως τους ειδικευμένους γενικούς γιατρούς, οι οποίοι διορίστηκαν μετά το 2010 ως μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ.

«Αυτοί οι γιατροί που με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 800 σε όλη την Ελλάδα, είναι οι γιατροί που στηρίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτή δηλαδή τη βαθμίδα υγείας που έχει σαν σκοπό την αποφυγή της υποβάθμισης του επιπέδου της υγείας του πληθυσμού.

Αυτής της βαθμίδας υγείας που τόσο ο προηγούμενος υπουργός υγείας κ. Γεωργιάδης όσο και όλη η κυβέρνηση εκθείαζε στα λόγια μόνο με το θεάρεστο έργο της δημιουργίας του ΠΕΔΥ. Όπως δείχνουν όμως οι πράξεις της κυβέρνησης μόνο αυτό την αναβάθμιση δεν ήθελαν τελικά... Στην παρούσα φάση ο υπουργός υγείας αφήνει λοιπόν να λήξουν σταδιακά οι δοκιμαστικές θητείες όλων των ειδικευμένων γενικών γιατρών που διορίστηκαν μετά το 2010 ως μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ, μην δίνοντας τους μάλιστα ούτε το δικαίωμα της επαναπρόσληψης σε κάποιο ιατρείο, καθώς παραμένει το όριο ηλικίας για τις προσλήψεις του δημοσίου στα 45 χρόνια που οι περισσότεροι γιατροί μετά την πρώτη πενταετία συνήθως κατέχουν. Και αναφερόμαστε σε γιατρούς που προσελήφθηκαν σε θέσεις μονίμων ιατρών του ΕΣΥ...


Ταυτόχρονα με την ουσιαστική απόλυση όσων ειδικευμένων γιατρών προσλήφθηκαν σε όλα τα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της χώρας από το 2010 μέχρι σήμερα, το χειρότερο για τον πληθυσμό είναι ότι αυτά αφήνονται να επιστρέψουν σταδιακά στο καθεστώς του1970, των ανειδίκευτων γιατρών δηλαδή που θα κάνουν το αγροτικό τους απλά αντιγράφοντας συνταγές... Καμιά δικαιολογία δε δόθηκε από τον υπουργό υγείας, όταν του τέθηκε το ζήτημα στη βουλή για την εξαίρεση αυτή.

Στην Κέρκυρα μόνο, των 2 βουλευτών που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, το 60% των γενικών ιατρών των κέντρων υγείας του νομού που εργάζονται αυτή τη στιγμή θα απολυθούν με τη λήξη της σύμβασης τους, σταδιακά μέσα στην επόμενη 5ετία.. .. Κάνεις όμως από τους βουλευτές αυτούς δεν άρθρωσε λόγο στο κοινοβούλιο» σημειώνει η ΕΓΕΣΥΚ.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr




Σχετικές ειδήσεις