ΥΓΕΙΑ

Στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ο Μ. Βλασταράκος

Στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ο Μ. Βλασταράκος

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης συνεχάρη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, καθώς παρά τις ελλείψεις καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για την πρόληψη και περίθαλψη των πολιτών της περιοχής.

Ο κ. Βλασταράκος συνομίλησε με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Ανάργυρο Μαριόλη και τους εργαζόμενους, για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν, αλλά και για ειδικές ημερίδες που διοργανώνονται με στόχο τη συνεχή ιατρική εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λακωνία, ενημερώθηκε για τα προβλήματα γενικότερα των Κέντρων Υγείας της περιοχής, καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων.

Όπως δεσμεύθηκε ο κ. Βλασταράκος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα. Κρίσιμο ζήτημα είναι η αναβάθμιση των αποδοχών του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των δημόσιων δομών υγείας στα προ των περικοπών επίπεδα, «εάν θέλουμε να προσελκύσουμε προσωπικό προς την περιφέρεια και να μπει φραγμός στη μετανάστευση που πλήττει τον τόπο» σημείωσε ο κ. Βλασταράκος και πρόσθεσε ότι «η ισχυρή επιχορήγηση των δημόσιων δαπανών υγείας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες περίθαλψης που θα προσφέρονται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, και ο σεβασμός της προσωπικότητας κάθε πολίτη, όσον αφορά την υγεία του και τη περίθαλψή του, θα γίνει πραγματικότητα».

Σχετικές ειδήσεις