ΥΓΕΙΑ

Απορρίπτει ο ΠΙΣ την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση εξετάσεων

Απορρίπτει ο ΠΙΣ την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση εξετάσεων

Οριζόντιο μέτρο, το οποίο πλήττει τη λειτουργία των Ιδιωτικών Εργαστηρίων και Κέντρων, με επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Κοντό, ο ΠΙΣ τονίζει:

«Απαντώντας στο υπ΄αριθμ.πρωτ. οικ.13120/7.4.2015 έγγραφό σας με θέμα: «Αποστολή πρότασης ανακοστολόγησης διαγνωστικών εξετάσεων στον Π.Ι.Σ», με το οποίο μας ζητάτε παρατηρήσεις, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 17.4.2015, αλλά και μετά από εισήγηση των Οργανώσεων στις οποίες κοινοποιείται, απορρίπτουμε την πρόταση περί ανακοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, θεωρώντας της ως ένα οριζόντιο μέτρο, το οποίο πλήττει ουσιαστικά τη λειτουργία των Ιδιωτικών Εργαστηρίων και Κέντρων, αλλά και έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Η πλήρης κοστολόγηση από το ΚΕ.Σ.Υ. όλων των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τα δημογραφικά δεδομένα, αποτελεί τη λύση, η οποία θα πρέπει να προχωρήσει και μέσα από την οποία ο ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες του ενέργειες».

Σχετικές ειδήσεις