ΥΓΕΙΑ

Από το τηλέφωνο αλλά και δωρεάν μέσω internet τα ραντεβού στην Υγεία

Από το τηλέφωνο αλλά και δωρεάν μέσω internet τα ραντεβού στην Υγεία

Tη δυνατότητα να κλείνουν εξέταση με γιατρό του ΠΕΔΥ, του ΕΣΥ ή του ΕΟΠΥΥ μέσω διαδικτύου και εντελώς δωρεάν θα έχουν οι πολίτες με ενιαία πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού σε εθνικό επίπεδο, οποία έχει σχεδιαστεί και αναγγελθεί κατά το παρελθόν, αλλά τώρα βρίσκεται στη τελική της φάση.

Η πλατφόρμα που θα λειτουργήσει επικουρικά στα τηλεφωνικά ραντεβού, θα συνδέεται με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), υπεύθυνη και για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, πρόκειται για ένα εθνικό δίκτυο κράτησης ραντεβού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα είναι on line με τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ (τακτική και ολοήμερη λειτουργία), καθώς και με ιδιώτες ιατρούς (συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ).

Για την υλοποίηση του έργου η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αναπτύσσει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο στην οποία θα καταχωρείται η διαθεσιμότητα των ιατρών ανά ειδικότητα για ραντεβού, θα κλείνονται τα ραντεβού, θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και διαχείρισης των ραντεβού οι εργαζόμενοι στις γραμματείες των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας (ΠΥΥ) του ΕΣΥ και θα ενημερώνονται οι ιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Σχετικές ειδήσεις