ΥΓΕΙΑ

Καταβλήθηκαν οι εφημερίες γιατρών στα Κέντρα Υγείας της 3ης και 7ης ΥΠΕ

Καταβλήθηκαν οι εφημερίες γιατρών στα Κέντρα Υγείας της 3ης και 7ης ΥΠΕ

Τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας καλεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, να εκκαθαρίσουν άμεσα τις εφημερίες στα Κέντρα Υγείας ευθύνης τους, ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα Ιανουαρίου-Μαρτίου στους γιατρούς, μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η μεταφορά των Κέντρων Υγείας στη διοικητική ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών προκάλεσε δεκάδες προβλήματα σε τομείς, όπως ο εφοδιασμός με υγειονομικό υλικό και η διοικητική στήριξη για υπηρεσιακές μεταβολές.

«Λόγω της απειρίας των υπηρεσιών των ΔΥΠΕ να εκκαθαρίσουν δεδουλευμένες εφημερίες» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ανέκυψε «σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή εφημεριών του τριμήνου Ιανουαρίου- Μαρτίου στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας».

«Σε επικοινωνία που είχαμε με συναδέλφους και Διοικητές ΥΠΕ διαπιστώσαμε πως δύο ΔΥΠΕ, παρά τις δυσκολίες, κατάφεραν να καταβάλουν στις 29 Μαΐου τις εφημερίες των γιατρών στα ΚΥ. Πρόκειται για την 7η ΥΠΕ Κρήτης και την 3η ΥΠΕ Δυτ. Μακεδονίας.

Συνεπώς οι υπόλοιπες πέντε ΥΠΕ οφείλουν άμεσα να εκκαθαρίσουν τις εφημερίες στα ΚΥ ευθύνης τους και να τις καταβάλλουν μέσα στον Ιούνιο στους γιατρούς».

Για το θέμα είναι ενήμερος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δεσμεύθηκε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα, ώστε να υπάρξει ηρεμία στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις