ΥΓΕΙΑ

Ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ και την παράταση των συμβάσεων ζητά ο ΠΙΣ

Ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ και την παράταση των συμβάσεων ζητά ο ΠΙΣ

Σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ έως τις 31/12/2011 προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να ζητά άμεσα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, έθεσε το θέμα στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, επισημαίνοντας ότι με την πάροδο της πενταετίας υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών (τέλος του έτους παραγράφονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010).

Σημειώνεται ότι ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών, όμως η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί το υπουργείο Υγείας να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015, καθώς αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση οι γιατροί δεν θα πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικές ειδήσεις