ΥΓΕΙΑ

Ξανθός: Μεγαλύτερη ροή πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Ξανθός: Μεγαλύτερη ροή πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Η έμμεση μείωση των συντάξεων, μέσω της αύξησης των εισφορών υγείας, διασφαλίζει τη μεγαλύτερη ροή πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και από τον Οργανισμό προς το σύστημα Υγείας.

Αυτό υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό θα γίνει και με αυξημένη χρηματοδότηση που υπάρχει στον προϋπολογισμό του για τα νοσοκομεία αλλά και με την πρόβλεψη να υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των υγειονομικών περιφερειών για να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρέχονται στους ασφαλισμένους του και στα κέντρα υγείας και σε δομές του ΠΕΔΥ. Αυτό για πρώτη φορά υλοποιείται» προσθέτει ο κ. Ξανθός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το σχέδιο μας είναι να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και να αυξήσουμε την ικανότητά του να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των πολιτών».

Ως προς τη συνεργασία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ο κ. Ξανθός τονίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας «θα λειτουργεί και αυτός με κανόνες, θα τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις, θα ελέγχεται και φυσικά και η πολιτεία θα είναι υποχρεωμένη να είναι εντάξει στις πληρωμές της απέναντι στους ιδιώτες παρόχους».

Σχετικές ειδήσεις