ΥΓΕΙΑ

«Παρών» ο Τσίπρας στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Παρών» ο Τσίπρας στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στήριξη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή του στη διημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Υγείας με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σήμερα, Δευτέρα 9 και αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου.

Της Διονυσίας Προκόπη

Σε μια χρονική στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική, και ιδιαιτέρως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή την υπόθεση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και τοποθετεί την αναγγελθείσα μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ στην κεντρική πολιτική ατζέντα. Άλλωστε, όπως συχνά αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο τομέας της υγείας θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «προνομιακό πεδίο» για να υπάρξουν παρεμβάσεις με «θετικό κοινωνικό αποτύπωμα», παρόλο που μετά από ένα χρόνο –και κάτι παραπάνω- από την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας, τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και οξυμένα, ενώ σχεδόν το σύνολο των τότε εξαγγελιών περιμένει να υλοποιηθεί.

Στη διημερίδα διαλόγου, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό, όπως επίσης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και η Περιφερειακή Διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr Zsuzsanna Jakab. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι στόχοι και το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, οι γενικές κατευθύνσεις και το σχέδιο σταδιακής υλοποίησής της, η ευρωπαϊκή εμπειρία στην ΠΦΥ καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων στη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη χώρα μας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, ο Αλέξης Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και νέος αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης.

Σχετικές ειδήσεις