ΥΓΕΙΑ

Βλασταράκος: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ

Βλασταράκος: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ

Διήμερη επίσκεψη στην Καλαμάτα, το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, μετά από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Βλασταράκος με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ Μιχαήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσία και του προέδρου του Τομέα Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), Στάθη Τσούκαλο, συζητήθηκαν τα προβλήματα της περίθαλψης του νομού και γενικότερα.

Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη στελεχιακού δυναμικού, ιδιαίτερα νέου, στα Νοσοκομεία και στο ΠΕΔΥ, καθώς και στην έλλειψη επαρκών συμβεβλημένων, με τον ΕΟΠΥΥ, ιατρών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μεγάλη καθυστέρηση των πληρωμών τους από τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα το οποίο δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης, ιδίως στα μικρότερα ιατρεία και εργαστήρια. Επίσης τόνισε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος με τη μετανάστευση 15.000 ιατρών τα τελευταία χρόνια, αξιόμαχοι και με υψηλό επίπεδο γνώσεων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, τόνισε ο κ. Βλασταράκος, είναι σε συνεχή επαφή τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και με τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο την ενίσχυση των δομών υγείας, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αποτροπή της μετανάστευσης των ιατρών και δη των νέων.

Σχετικές ειδήσεις