ΥΓΕΙΑ

Πίστωση χρόνου δίνουν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ – Αναστολή της επίσχεσης

Πίστωση χρόνου δίνουν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ – Αναστολή της επίσχεσης

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μερικές ώρες πριν ξεκινήσει η επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων. Καθώς ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει, ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, οι γιατροί αποφάσισαν αναστολή της επίσχεσης, μεταθέτοντάς την για τις 8 Ιουνίου, σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν τα οφειλόμενα.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τρίτη 31 Μαΐου, προειδοποιεί τους γιατρούς: «Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι, όσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από 01.06.2016 να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα κατατίθεται στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕ.ΔΙ., για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απαντά ότι «η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για άλλη μία φορά επιδεικνύει αυστηρό, αυταρχικό και απειλητικό πρόσωπο» και επισημαίνει ότι «δεν υφίσταται καμία παράλειψη, αλλά επίσχεση παροχής υπηρεσιών λόγω αθέτησης από μέρους του ΕΟΠΥΥ των πληρωμών που περιγράφονται στη σύμβαση».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εξηγεί ότι όσοι γιατροί δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για τη σημερινή απόφαση της Ένωσης, «τελούν υπό την κάλυψη του Διοικητικού Συμβούλου και του νομικού συμβούλου, διά εξώδικης διαμαρτυρίας που έχει ήδη επιδοθεί στον Οργανισμό».

Σχετικές ειδήσεις