ΥΓΕΙΑ

Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φυσικοθεραπευτές

Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φυσικοθεραπευτές

Την αποκατάσταση της «κατάφωρης αδικίας και της αδικαιολόγητης εξαίρεσης» του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από τη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΦ, αναμένεται να οριστεί προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας στις δημόσιες δομές υγείας. Οι φυσικοθεραπευτές διεκδικούν από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας την ένταξή τους στην κατηγορία Α των δικαιούχων του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

«Οι φυσικοθεραπευτές την Δημοσίων δομών (Νοσοκομεία, μονάδες πρόνοιας κλπ) πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου ήταν δικαιούχοι του επιδόματος που αντικαταστάθηκε από το επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (Νοσοκομειακό επίδομα), διότι εργάζονται στους ίδιους χώρους και υπό τις ίδιες συνθήκες με τους υπολοίπους δικαιούχους (Νοσηλευτές - Παρασκευαστές, εργαζόμενοι στη σίτιση και στον ιματισμό κ.α).

Μια διεκδίκηση που έχει χαρακτηριστεί δίκαια από όλους του υπουργούς που υπηρέτησαν στο υπουργείο Υγείας από το 2012 μέχρι σήμερα.

Ο σημερινός υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, επίσης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα όταν τέθηκε από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ, στη Βουλή πέρυσι, στη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα.

Επειδή μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία κίνηση διόρθωσης της αδικίας από την σημερινή κυβέρνηση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στο προγραμματισμένο Δ.Σ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ορίσει την ημερομηνία της 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας» αναφέρει ο ΠΣΦ σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Λυμπερίδης, δήλωσε για το θέμα: «Σε περίπτωση που οι διοικούντες συνεχίσουν να θεωρούν τους μάχιμους φυσικοθεραπευτές των δημοσίων δομών, διοικητικό προσωπικό και να θεωρούν ότι δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς, θα προτρέψουμε τα μέλη μας σε άλλου είδους αντιδράσεις όπως άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος. Καλούμε τα μέλη μας σε συστράτευση και αγωνιστικότητα, καθώς το αστείο κράτησε πολύ».

Σχετικές ειδήσεις