ΥΓΕΙΑ

Το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε τη λειτουργία του

Το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε τη λειτουργία του

Ημερίδα για την κυστική ίνωση διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας του.

Πλήθος δημοτών παραβρέθηκε στον πεζόδρομο Βελεστίνου, για να ενημερωθεί ευρύτερα για τη νέα δημοτική δομή η οποία έχει στόχο τον προσυμπτωματικό έλεγχο, μέσα από εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες-στόχους, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να ανιχνευθούν έγκαιρα νοσήματα που υπάρχουν, αλλά ακόμη δεν έχουν δώσει συμπτώματα. Ο προληπτικός αυτός έλεγχος θα εντοπίσει στο γενικό πληθυσμό πολίτες «υψηλού κινδύνου» για την εμφάνιση μίας νόσου και θα δρομολογήσει την έγκαιρη διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία, διασφαλίζοντας την καλύτερη πρόγνωση για την υγεία και τη ζωή του πολίτη.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απέστειλε το χαιρετισμό του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ένας ακόμη δήμος κάνει πράξη την πεποίθηση ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να πραγματοποιήσουν προσυμπτωματικό έλεγχο για 7 θανάσιμα νοσήματα. Είναι σαφές ότι η προαγωγή της υγείας στους ΟΤΑ αποτελεί προτεραιότητα τόσο της αυτοδιοικητικής όσο και της διαδημοτικής διοίκησής μας».

Σχετικές ειδήσεις