ΥΓΕΙΑ

Ο ΕΟΠΥΥ δεν δημιουργεί πλέον ληξιπρόθεσμα και βλέπει το μέλλον του στο διεθνές περιβάλλον

Ο ΕΟΠΥΥ δεν δημιουργεί πλέον ληξιπρόθεσμα και βλέπει το μέλλον του στο διεθνές περιβάλλον

Ο ΕΟΠΥΥ δεν δημιουργεί πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές, ελέγχει σταθερά την παραβατικότητα, ενώ εξορθολογίζει σημαντικά και τις δαπάνες υγείας, επανέλαβε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης, από το βήμα του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Με μία ομιλία που έδειχνε ξεκάθαρα την επόμενη ημέρα στην οποία επιθυμεί να εισέλθει ο Οργανισμός - μάλιστα όπως σχολιάστηκε από το ακροατήριο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται στα δημόσια στοιχεία ως νικητής και όχι ως επαίτης- ο κ. Μπερσίμης αναφέρθηκε σε τρία κύρια σημεία:

- Γίνονται προσπάθειες να μετακληθούν στον ΕΟΠΥΥ εργαζόμενοι από άλλους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

- Άνοιγμα στον ιατρικό τουρισμό μέσα από την δημιουργία Εθνικής Πύλης

- Άξονας καινοτομίας σε διεθνές επίπεδο για αυτοχρηματοδότηση μέρους των δαπανών υγείας.

Στόχος μας είναι εκτός από το σοβαρό εξορθολογισμό, να δούμε τις πραγματικές ανάγκες σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και σε άλλα επίπεδα, να δώσουμε κίνητρα στους παρόχους υγείας, να εξαλείψουμε τις ανισότητες, να κλείσουμε συμβάσεις με όλους τους παρόχους υγείας αλλά και να δούμε προσεκτικά τη διάρκεια νοσηλείας σε ορισμένα ζητήματα, τόνισε με έμφαση ο κ. Μπερσίμης και πρόσθεσε:

Ένα σημαντικό θέμα είναι να εξοικονομήσουμε πόρους και το ερώτημα βέβαια είναι πού πάνε αυτοί οι πόροι και θα σας απαντούσα πως πάνε και πάλι στην υγεία για μία εξατομικευμένη προσέγγιση.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε στις πληρωμές που έχουν γίνει στους τελευταίους 11,5 μήνες, γεγονός που αλλάζει άρδην την εικόνα του Οργανισμού και σταδιακά των ασφαλισμένων. Ειδικότερα:

Πληρώθηκαν φαρμακευτικές εταιρείες με το ποσό των 980 εκατ. ευρώ έναντι 180 εκατ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα, τα φαρμακεία με 2 δις ευρώ, έναντι 1,623 δις ευρώ, και με πάνω από ένα δις ευρώ έναντι 840 εκατ. ευρώ οι ιδιώτες πάροχοι, οι κλινικές και τα διαγνωστικά.

Πηγή: Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις