ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει για τις εκτελέσεις γνωματεύσεων μέχρι 31/01 και από 01/02/2017

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει για τις εκτελέσεις γνωματεύσεων μέχρι 31/01 και από 01/02/2017

Εγκύκλιο εξέδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία αποσαφηνίζει ότι η απόδοση των δαπανών προς τους δικαιούχους, στις κατηγορίες των παρεχομένων ειδών και υπηρεσιών για τις οποίες ο Οργανισμός είτε δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων, είτε δεν προβλέπεται διαδικασία σύναψης αυτών, θα γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν.

Συγκεκριμένα, για τις εκτελέσεις γνωματεύσεων έως 31/01/2017 προβλέπεται ότι:

Η υποβολή των δαπανών από τους δικαιούχους μπορεί να γίνει σύμφωνα με την πρότερη διαδικασία, (υποβολής της δαπάνης με τα σχετικά δικαιολογητικά από τους δικαιούχους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ), για προμήθεια όλων των προβλεπόμενων ειδών ή παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον τα παραπεμπτικά και οι γνωματεύσεις, που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και την 31η Ιανουαρίου 2017, σε μη συμβεβλημένους παρόχους.

Για την εκκαθάριση των ανωτέρω δαπανών και ειδικότερα εκείνων που αφορούν τις νέες συμβάσεις (Υγειονομικό Υλικό, Ακουστικά-Ορθοπεδικά-Αναπνευστικά είδη και Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής) θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού.

Για τις εκτελέσεις γνωματεύσεων από 01/02/2017, η εγκύκλιος ορίζει:

Η υποβολή των δαπανών καθώς και οι εκτελέσεις γνωματεύσεων (Υγειονομικό Υλικό, Ακουστικά-Ορθοπεδικά-Αναπνευστικά και Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής) που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου 2017, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους.

Τέλος, η απόδοση των δαπανών προς τους δικαιούχους στις κατηγορίες των παρεχομένων ειδών και υπηρεσιών (εκτός των ανωτέρω) για τις οποίες ο Οργανισμός είτε δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων είτε δεν προβλέπεται διαδικασία σύναψης αυτών, θα γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 23 του Κανονισμού Παροχών, δηλαδή παραγράφονται μετά από ένα έτος από την ημερομηνία της έκδοσης του φορολογικού παραστατικού.

Σχετικές ειδήσεις