ΥΓΕΙΑ

Ηπατολογικό ιατρείο τηλεϊατρικής στη διάθεση των γιατρών των νησιών

Ηπατολογικό ιατρείο τηλεϊατρικής στη διάθεση των γιατρών των νησιών

Τη δυνατότητα διαχείρισης ηπατικών περιστατικών δίνει στους γιατρούς απομακρυσμένων νησιών, το ηπατολογικό ιατρείο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 29 Μαΐου, στο Σταθμό Τηλεϊατρικής του νοσοκομείου Νίκαιας.

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου επεκτείνει, επίσης, την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας και «μετά την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η παροχή της προαναφερόμενης υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκταση της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού». Παράλληλα με το «Ασκληπιείο» Βούλας και το Νοσοκομείο Σύρου παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, από την πρώτη ημέρα έναρξης της λειτουργίας του ΕΔιΤ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις