ΥΓΕΙΑ

Εγκαίνια σε δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας: Στα Καμίνια ο Ξανθός, στο Περιστέρι ο Πολάκης

Εγκαίνια σε δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας: Στα Καμίνια ο Ξανθός, στο Περιστέρι ο Πολάκης

Δύο ακόμα Τοπικές Μονάδες Υγείας προστίθενται στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ), στα Καμίνια του Πειραιά και στο Περιστέρι.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός, εγκαινίασαν την ΤΟΜΥ στα Καμίνια (Θηβών και Βουρβούλη). Στόχος είναι να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, περισσότερες ΤΟΜΥ στην Αττική, με προτεραιότητα σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και υπήρξε μεγαλύτερη ανισότητα στη φροντίδα υγείας, τόνισε ο κ. Ξανθός κατά το χαιρετισμό του.

«Χρειαζόμαστε ένα καλά οργανωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας με επίκεντρο την ΠΦΥ και θέλουμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας να τις στηρίξουν και να τις υπερασπιστούν οι πολίτες και η κοινωνία» ανέφερε και πρόσθεσε πως «για το σκοπό αυτό εισάγουμε δύο νέα δεδομένα στη φιλοσοφία του συστήματος Υγείας που είναι η αξιολόγηση από τους πολίτες της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημόσια λογοδοσία προς την κοινωνία, για τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης».

Η συγκεκριμένη μονάδα, μαζί με άλλες δύο στη Νίκαια και το Κερατσίνι, καθώς και την 1η ΤΟΜΥ Περιστερίου, λειτουργούν από τις 21 Φεβρουαρίου και ήδη έχουν καταγράψει σημαντική προσέλευση από πολίτες που προσέρχονται για να ενημερωθούν, να εγγραφούν και να εξεταστούν, επεσήμανε ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Γεώργιος Αντύπας.

Τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Περιστερίου πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σήμερα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του κ. Βαρδαρού. Παρούσες ήταν και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καθώς και ο δήμαρχος Περιστερίου, Γιώργος Παχατουρίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την έναρξη 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Περιστερίου. Στόχος του υπουργείου είναι η ίδρυση και δεύτερης ΤΟΜΥ στο δήμο Περιστερίου.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις