ΥΓΕΙΑ

Πολάκης: Νέο Κέντρο Υγείας στον Μανταμάδο και Πολυδύναμο Ιατρείο στην Αγιάσο

Πολάκης: Νέο Κέντρο Υγείας στον Μανταμάδο και Πολυδύναμο Ιατρείο στην Αγιάσο

Την υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, την Τρίτη (08/05/2018).

Ο κ. Πολάκης είχε επισκεφθεί τη Μυτιλήνη την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου. Όπως δηλώνει ο ίδιος, «είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ανθρώπους του δημόσιου συστήματος υγείας και να ακούσω αμεσολάβητα τα άγχη, τους προβληματισμούς αλλά και τις απόψεις τους για την περεταίρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί. Όπως δήλωσα και στους ίδιους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας αλλά και το Νοσοκομείο, οι άνθρωποι που σήκωσαν στις πλάτες τους τα προηγούμενα χρόνια το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μετά τη λήξη των προγραμμάτων οφείλουν να ανταμειφθούν για την προσφορά και τη δράση τους. Αυτό αφορά ακόμα περισσότερο το προσωπικό της Μυτιλήνης, αλλά και των υπόλοιπων ακριτικών νησιών, που συνέδραμαν κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015».

Η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου θα υλοποιηθεί με πόρους ύψους 900.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 του υπουργείου Υγείας. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης από τη 2η ΔΥΠΕ, ύψους 70.000 ευρώ, για τη στέγαση του νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Αγιάσου.

Τέλος, ο κ. Πολάκης επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου Μυτιλήνης, για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της ψυχιατρικής πτέρυγας, η οποία πράγματι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει άμεσης βελτίωσης, όπως επισημαίνει.

Σχετικές ειδήσεις