ΥΓΕΙΑ

Κατάργηση του ΦΠΑ στους τοκετούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Κατάργηση του ΦΠΑ στους τοκετούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
PIXABAY

Μετά το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται το οποίο τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έρχεται να καταθέσει επιπλέον προτάσεις-κίνητρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΑ ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια την κατάργηση του ΦΠΑ στους τοκετούς και τη μείωσή του σε ιατρικές πράξεις και υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ζητούμε την κατάργηση του ΦΠΑ στους τοκετούς καθώς είναι ένα επιπλέον κόστος που πρέπει να επιβαρυνθούν όσοι πρόκειται να γίνουν γονείς. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί λόγω της οικονομικής κρίσης μεγάλη μείωση των γεννήσεων γεγονός που συνιστά σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να απαλλάξουμε τα νέα ζευγάρια από αυτό το επιπλέον κόστος, στο πλαίσιο μιας πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας και της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις