ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Πιθανή θεραπεία από πλάσμα αίματος με αντισώματα ερευνά συμμαχία επιστημονικών ομάδων

Κορονοϊός: Πιθανή θεραπεία από πλάσμα αίματος με αντισώματα ερευνά συμμαχία επιστημονικών ομάδων
ASSOCIATED PRESS

Την ανάπτυξη μιας πολυκλωνικής υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης έναντι του νέου κορονοϊού, για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID-19, ξεκινούν οι επιστημονικές ομάδες έξι φαρμακευτικών εταιρειών.

Η πιθανή θεραπεία, χωρίς εμπορική ονομασία, προέρχεται από το πλάσμα ανθρώπινου αίματος. Η ανάπτυξη μιας υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης θα απαιτήσει τη δωρεά πλάσματος από πλήθος ατόμων που έχουν πλήρως αναρρώσει από τη λοίμωξη COVID-19 και των οποίων το αίμα περιέχει αντισώματα που μπορούν να καταπολεμήσουν τον νέο κορονoϊό.

Αφού συλλεχθεί, το ανακτηθέν πλάσμα (άνοσος ορός) θα μεταφερθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου θα υποβληθεί σε επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών αδρανοποίησης και απομάκρυνσης ιών και κάθαρσης του προϊόντος.

Την ερευνητική συμμαχία δημιούργησαν η CSL Behring και η Takeda Pharmaceutical Company Limited και προσχώρησαν οι εταιρείες Biotest, BPL, LFB και Octapharma.

«Πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν τολμηρές κινήσεις», δήλωσε η Julie Kim, Πρόεδρος της Επιχειρησιακής Μονάδας Θεραπειών Πλάσματος της Takeda. «Συμφωνούμε όλοι ότι, μέσα από τη συνεργασία και ενώνοντας τους πόρους της βιομηχανίας, θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε την έλευση στην αγορά μιας πιθανής θεραπείας, καθώς και να αυξήσουμε τη διαθέσιμη ποσότητα. Καλούμε εταιρείες και ιδρύματα που ειδικεύονται στις θεραπείες πλάσματος να υποστηρίξουν ή να προσχωρήσουν στη συμμαχία μας».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Οι ηγέτες οδηγούν σε περιόδους αβεβαιότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι βιώνουμε τον αντίκτυπο του COVID-19», δήλωσε ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της CSL Behring και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. «Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην επιτάχυνση παραγωγής μιας αξιόπιστης, βιώσιμης και ευρείας κλίμακας επιλογής για τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη θεραπεία ασθενών που υποφέρουν από τις επιπλοκές του COVID-19. Εκτός από τη συγκέντρωση των πόρων της βιομηχανίας, θα συνεργαστούμε όπου είναι εφικτό, σε ενιαία συμμαχία με κυβερνητικές και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως είναι οι κλινικές δοκιμές. Η πιθανή αυτή συμμαχία θα καταστήσει πιο αποτελεσματική την προσπάθεια και αυτών των φορέων στους δύσκολους αυτούς καιρούς».

Η συνεργασία αυτή θα αξιοποιήσει την πρωτοποριακή τεχνογνωσία και το έργο των εταιρειών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της συμμαχίας θα ξεκινήσουν να συνεργάζονται σε βασικούς τομείς, όπως είναι η συλλογή πλάσματος, η ανάπτυξη κλινικών δοκιμών και η βιομηχανική παραγωγή. Άλλες εταιρείες και ιδρύματα μπορούν επίσης να ενταχθούν στη συμμαχία.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ελπίδα από την Κίνα! Κανένας νεκρός για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις