ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Εξέταση ολικών αντισωμάτων με ευαισθησία άνω του 99% αναμένεται τέλος Μαΐου

Κορονοϊός: Εξέταση ολικών αντισωμάτων με ευαισθησία άνω του 99% αναμένεται τέλος Μαΐου
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Εργαστηριακή εξέταση ολικών αντισωμάτων για την ανίχνευση της παρουσίας αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο αίμα, αναμένεται να είναι διαθέσιμη έως το τέλος του Μαΐου.

Την εξέταση αναπτύσσει η Siemens Healthineers για τους πολλαπλούς εργαστηριακούς αναλυτές υψηλής παραγωγικότητας της εταιρείας, στουCOVς οποίους ο χρόνος για το αποτέλεσμα είναι μόλις 14 λεπτά. Η εξέταση ολικών αντισωμάτων θα παρέχει μια σαφή εικόνα της εξέλιξης της νόσου των ασθενών μέσω του εντοπισμού των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό και έχουν αναπτύξει ανοσολογική απόκριση έναντι του ιού, ακόμη και αν ήταν ασυμπτωματικοί ή δεν είχαν διαγνωστεί ποτέ με τη νόσο. Η εξέταση, η οποία ανιχνεύει αντισώματα IgM και IgG, έχει αποδεδειγμένη ειδικότητα και ευαισθησία μεγαλύτερη από 99%.

Με την προγραμματισμένη επέκταση της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιούνται περισσότερες από 25 εκατομμύρια εξετάσεις ανά μήνα από τον Ιούνιο κι έπειτα. Η εταιρεία επιδιώκει έγκριση επείγουσας χρήσης (EUA) από τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) καθώς και σήμανση CE.

Η εξέταση θα είναι διαθέσιμη στον ανοσολογικό αναλυτή της εταιρείας, ο οποίος μπορεί να εκτελέσει έως 440 εξετάσεις ανά ώρα και θα επιτρέπει τη λήψη αποτελέσματος σε μόλις 14 λεπτά. Επιπλέον, η ορολογική εξέταση αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην εκτενή εγκατεστημένη βάση και άλλων δύο αναλυτών της εταιρείας, οι οποίοι εκτελούν έως και 240 εξετάσεις ανά ώρα, με αποτέλεσμα σε 18 λεπτά. Η διαθεσιμότητα της εξέτασης σε αυτές τις πλατφόρμες διασφαλίζει ότι θα ελέγχονται περισσότεροι ασθενείς σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

«Η Siemens Healthineers εργάζεται επιμελώς για την αντιμετώπιση της ανάγκης ανάπτυξης υψηλής ποιότητας εξετάσεων για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19. Αυτή η εξέταση έχει σχεδιαστεί με την ακρίβεια και τους ελέγχους, την ευαισθησία και την ειδικότητα που τα εργαστήρια αναμένουν από τις ανοσολογικές εξετάσεις μας», δήλωσε ο Deepak Nath, PhD, Πρόεδρος, Laboratory Diagnostics, Siemens Healthineers.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020: Αυτό είναι το πρόγραμμα των εξετάσεων - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις