ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Νίκαιας: Αναστολή της εφημερίας της Πνευμονολογικής Κλινικής ζητούν οι γιατροί

Νοσοκομείο Νίκαιας: Αναστολή της εφημερίας της Πνευμονολογικής Κλινικής ζητούν οι γιατροί
INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Πενήντα πέντε βαρέως πάσχοντες ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, ενώ ο αριθμός των κλινών της κλινικής είναι 27.

Στην κλινική υπηρετούν μόνο δύο ειδικευόμενοι γιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι πνευμονολόγος. Παρά την έλλειψη προσωπικού, εδώ και δύο μήνες η εφημερία της κλινικής από 8ωρη μετατράπηκε σε 24ωρη, χωρίς ανάλογη αύξηση του ήδη μειωμένου προσωπικού της, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής, Ευσταθία Ευαγγελοπούλου.

Πλέον, η νοσηλεία των ασθενών έχει γίνει επισφαλής, επισημαίνει η διευθύντρια σε νέα αναφορά της –έχουν προηγηθεί και άλλες- προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί ζητούν να ανασταλεί η εφημερία της κλινικής, την Παρασκευή (15/05/2020), καθώς και εκ του νόμου είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν κενές κλίνες. Επίσης, να επιστρέψει η κλινική στο προηγούμενο καθεστώς της 8ωρης εφημερίας, καθώς δεν έχει στελεχωθεί ανάλογα, για να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο ασθενών.

Την εισήγηση της διευθύντριας της Πνευμονολογικής κλινικής υιοθετεί και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία ζητά από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Ροϊλό την αναστολή της αυριανής εφημερίας.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δείτε πώς θα ανοίξουν οι παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις