ΥΓΕΙΑ

Θριάσιο: Προσπάθειες να αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις κλινικές του νοσοκομείου

Θριάσιο: Προσπάθειες να αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις κλινικές του νοσοκομείου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν την Παρασκευή (12/03/2021) εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, το νοσοκομείο λειτουργεί σε τεντωμένο σχοινί. Χθες, Πέμπτη (11/03/2021) έγιναν 104 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 29 ήταν ασθενείς με κορονοϊό. Κλινικές και τμήματα έχουν μετατραπεί σε Covid, όπως και 17 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων μέχρι χθες το μεσημέρι τα 16 ήταν γεμάτα. Οι 74 απλές κλίνες έχουν πληρότητα πάνω από 100%, καθώς νοσηλεύονται 86 ασθενείς και παρά την αυξημένη προσέλευση για τις υπόλοιπες νόσους, δρομολογείται η μετατροπή μιας ακόμη κλινικής σε Covid.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο είναι η επάρκεια στην παροχή οξυγόνου. Η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε με έγγραφό της για την αδυναμία του νοσοκομείου να ανταποκριθεί στην αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου και στη συνέχεια η διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, εξηγώντας τους λόγους με έγγραφο προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ζήτησε να κλείσει η εφημερία ώστε να μην τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή δεκάδων ασθενών που ήδη νοσηλεύονται.

Η αρχική αντίδραση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού, ήταν να ζητήσει προφορικά, μέσω του διοικητή του Θριασίου, την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οποίος απάντησε ότι θα την αποδεχτεί άμεσα μόνο εφόσον κατατεθεί εγγράφως. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων «Θριασίου» Nοσοκομείου, καταγγέλλοντας την «2η ΥΠΕ που αντί να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Θριασίου, ζήτησε προφορικά την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, επειδή με αλλεπάλληλα έγγραφά του, αναδείκνυε τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και ζητούσε από το υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ να δοθούν άμεσες λύσεις». Για τους παραπάνω λόγους, το Σωματείο Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε πως έχει προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου, καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση πτώσης της πίεσης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί η πίεση του κεντρικού δικτύου και έχει αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις Κλινικές που χρειάζεται.

Επιπλέον, το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό μεγάλων φορητών φιαλών που μπορούν να αυξάνουν την πίεση τοπικά, όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες (Κλινικές Covid), ενώ ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ενίσχυσης του κεντρικού δικτύου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει ότι η λύση με τις μεγάλες φορητές φιάλες που «κουμπώνουν» στο δίκτυο, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί. «Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να την εξασφαλίσει» καταλήγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί