ΥΓΕΙΑ

ΕΙΝΑΠ: «Απαράδεκτη ποινή» στέρησης μισθού σε ειδικευόμενους γιατρούς

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
INTIME NEWS

Την επιβολή πειθαρχικών ποινών στέρησης μισθού σε δύο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με αστεία προσχήματα, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Τα «παραπτώματα» των δύο γιατρών ήταν ότι ο ένας «δήθεν δεν φορούσε σωστά τη μάσκα του» και ο άλλος «γιατί αντιμίλησε στον αναπληρωτή διοικητή».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε ότι υλοποιήθηκε την Τρίτη (27/04/2021) δια της μισθοδοσίας, «η απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ. Γρηγορόπουλου και του αναπληρωτή διοικητή κ. Βαμβουρέλη».

«Είναι απαράδεκτο οι διοικητές των νοσοκομείων με διάφορες μεθοδεύσεις να προσπαθούν να μεταφορτώσουν τις δικές τους σοβαρότατες ευθύνες όσον αφορά την διαχείριση των ασθενών στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ιδιαίτερα δε, είναι διπλά απαράδεκτο να παρατηρείται αυτή η άθλια συμπεριφορά ενάντια στους νεότερους συναδέλφους, τους ειδικευόμενούς μας, που με αυτοθυσία έχουν υπερβάλει εαυτούς όλους τους τελευταίους 14 μήνες» τονίζει η ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα, η Ένωση εκφράζει την «οργή των νοσοκομειακών γιατρών και για το γεγονός πως αποδείχτηκαν ψευδείς οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από το διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν».

Τη μισθολογική απώλεια των δύο ειδικευόμενων γιατρών θα καλύψει η ΕΙΝΑΠ και προειδοποιεί ότι το θέμα «δεν έχει τελειώσει και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, αν δεν αναιρεθεί πλήρως αυτή η απαράδεκτη ενέργεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει