ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εκτίμηση για ανάγκη δεύτερης δόσης που θα αυξήσει τα αντισώματα

Εμβόλιο Johnson & Johnson
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Πιθανή είναι η ανάγκη δεύτερης δόσης σε όσους επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, με την ίδια την εταιρεία να τάσσεται υπέρ καθώς σύμφωνα με δοκιμές θα αυξηθούν τα αντισώματα κατά του κορονοϊού.

Το CDC των ΗΠΑ εκτιμά ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, ωστόσο, αναμένουν τα πλήρη δεδομένα πριν προχωρήσουν σε κάποια ανακοίνωση. Η εταιρία γνωστοποίησε πως οι έρευνες που έχει κάνει έδειξαν πως τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν εννέα φορές σε όσους έλαβαν δεύτερη δόση εμβολίου, σε σχέση με τα αντισώματα που είχαν έναν μήνα μετά την πρώτη.

Στο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, αναφέρεται πως η εταιρία δεν έχει διευκρινίσει πότε και πόσα άτομα έχουν λάβει δεύτερη δόση, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες πως αυτή έγινε έξι μήνες μετά την πρώτη. Οι ερευνητές αναφέρουν πως υπήρξε ενίσχυση της απόκρισης των αντισωμάτων σε ανθρώπους ηλικίας 18 ως 55 ετών, αλλά και σε άτομα άνω των 65 ετών που έκαναν αναμνηστική δόση.

«Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης αναμνηστικής δόσης οκτώ ή και παραπάνω μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό», έχει δηλώσει σχετικά ο Δρ Μαθάι Μάμεν, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας της «Janssen Pharmaceutical unit» της Johnson & Johnson.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείκτης θετικότητας: «Βράζουν» Νάξος, Ικαρία, Ηλεία - Οι 11 περιοχές πάνω από το όριο επιφυλακής