ΥΓΕΙΑ

Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε την έναρξη εμβολιασμών από ιδιώτες γιατρούς, ενώ αναφορικά με την τρίτη δόση είπε, πως θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί.

Την έναρξη των εμβολιασμών από ιδιώτες ιατρούς στα ιατρεία τους προανήγγειλε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε μεταξύ άλλων: «Τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους».

Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτέμβριου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζομένη σε δυο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Ακόμη, τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν ευκολά ραντεβού και για την τρίτη δόση.

Πρόσθεσε ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Τέλος, αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε ότι από τους 115.000 ανεμβολιαστοι είναι περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί της Παρασκευής