ΥΓΕΙΑ

Παρέμβαση Πλεύρη για τις καταγγελίες κατά γιατρών που αποτρέπουν εγκύους να εμβολιαστούν

Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας ζητεί τη διερεύνηση των καταγγελιών.
INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την Πέμπτη (04/11/2021) προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι γυναικολόγοι αποτρέπουν εγκύους από το να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Στις καταγγελίες αυτές προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μετά το περιστατικό διασωλήνωσης εγκύου νοσηλεύτριας στη Λάρισα, η οποία ήταν ανεμβολίαστη. Η νοσηλεύτρια δεν βρισκόταν σε αναστολή, αλλά ήταν σε άδεια κύησης.

Η εκτίμηση του κ. Γιαννάκου είναι ότι τη νοσηλεύτρια είχε συμβουλεύσει να μην εμβολιαστεί, ο γυναικολόγος της. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις υγειονομικών που εγκυμονούν, θηλάζουν ή προγραμματίζουν να τεκνοποιήσουν και οι γιατροί τους τις «φρενάρουν» από το να εμβολιαστούν.

Τις καταγγελίες αυτές ζητεί ο υπουργός Υγείας, να διερευνήσει ο ΠΙΣ και «να κρίνει εάν τέτοιας φύσεως ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών». Αναλόγως με τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν αποκλείονται και πειθαρχικές ποινές από τους τοπικούς συλλόγους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προχωρήσει σε πειθαρχική ποινή προς γιατρό που διοργάνωνε αντιεμβολιαστικές διαδηλώσεις το περασμένο καλοκαίρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε η ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα – Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Τραγικός θάνατος για 33χρονη στο Βέλγιο: Έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία