ΥΓΕΙΑ

Γκάγκα: Άρτιες συνθήκες περίθαλψης στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας

Γκάγκα
Η Μίνα Γκάγκα
Υπ. Υγ.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τη Δευτέρα (15/08/2022).

Η κυρία Γκάγκα ευχήθηκε χρόνια πολλά στο προσωπικό, τους ασθενείς, αλλά και τους συνοδούς τους, για τον Δεκαπενταύγουστο.

Την υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Πλιόγκας και μέλη του προσωπικού που βρίσκονταν σε εφημερία. Η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γιατρούς του νοσοκομείου, όπως και με νοσηλευτικό και διοκητικό προσωπικό και ασθενείς.

Περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, ξεκινώντας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στη Χειρουργική Κλινική και τα Χειρουργεία, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι κλινικές, οι μονάδες και τα χειρουργεία βρίσκονται στη Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου, η οποία υλοποιήθηκε μετά από συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που χρηματοδότησε το έργο, την ΚΤΥΠ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Όπως επισήμανε η κυρία Γκάγκα, "η Νέα Πτέρυγα είναι άρτια δομημένη και διαθέτει σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών και τους προσφέρει άρτιες συνθήκες περίθαλψης, αναδεικνύοντας έτσι καλύτερα το ιατρονοσηλευτικό έργο".

Αποχωρώντας, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη και ικανοποιημένη από την επίσκεψη της, ενώ τόνισε ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου Υγείας συνιστά η συνεχής βελτίωση και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Έδωσε συγχαρητήρια στον Διοικητή και όλο το προσωπικό για την ακούραστη δουλειά τους και το πνεύμα συνεργασίας και ομάδικοτητας.

Στην συνέχεια, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά, για να παρακολουθήσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μονή, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Στο τέλος της Λειτουργίας, απονεμήθηκαν έπαινοι σε δύο αριστούχους μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου, στην μνήμη των 21 μαθητών που είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο στην κοιλάδα των Τεμπών. Ακολούθησε η καταθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Όπως δήλωσε η κυρία Γκάγκα, "γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες, και σε αυτό το ναό, ιδιαίτερα για τους Πόντιους, που έχασαν τα πάντα και ξαναέστησαν τη ζωή τους εδώ στην Ελλάδα, μεταφέροντας τελικά, με προσπάθεια, την εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το μοναστήρι του Πόντου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε ομοψυχία, να προσπαθούμε όλοι μαζί για να κάνουμε συνεχώς καινούργια και καλύτερα πράγματα για όλους".

Σχετικές ειδήσεις