ΥΓΕΙΑ

Σκέρτσος: 2,5 εκατ. πολίτες έχουν γραφτεί σε προσωπικό γιατρό

γατρος
Τρεις τρόποι εγγραφής σε προσωπικό γιατρό
INTIME NEWS

Από την 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται το σύστημα των ψηφιακών ραντεβού μέσω της ΗΔΙΚΑ.  

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του θεσμού του προσωπικού ιατρού έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν επιλέξει προσωπικό ιατρό. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τις εγγραφές των πολιτών άνοιξε την 1η Αυγούστου για όλη την Ελλάδα εκτός Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Για τις δύο αυτές περιφέρειες, η διαδικασία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.

Την 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται, επίσης, η πλατφόρμα των ψηφιακών ραντεβού, προσθέτει ο υπουργός Επικρατείας, για όσους εγγραφούν στον προσωπικό ιατρό. «Το θετικό κεκτημένο της ψηφιακής εμβολιαστικής εκστρατείας αξιοποιείται και επεκτείνεται και σε άλλες υπηρεσίες του πολύτιμου εθνικού συστήματος υγείας. Επενδύουμε στην πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη για να έχουμε καλύτερη ατομική και δημόσια υγεία όλοι μας» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους 3 διαφορετικούς τρόπους, για να εγγράφονται με ελεύθερη επιλογή σε προσωπικό ιατρό:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

3) στο φαρμακείο της γειτονιάς του, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Σχετικές ειδήσεις