ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Τέλος Οκτωβρίου οι εγγραφές των πολιτών στις νέες ειδικότητες γιατρών

Προσωπικός γιατρός
Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις νέες ειδικότητες
INTIME NEWS

Γιατροί δέκα νέων ειδικοτήτων με βασική εκπαίδευση Παθολογίας, θα μπορούν να συμβάλλονται από αύριο, Τετάρτη (12/10/2022) με τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο του θεσμού του προσωπικού γιατρού

Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για γιατρούς οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ειδικοτήτων Αιματολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας, Καρδιολογίας, Νευρολογίας, Νεφρολογίας, Ρευματολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας, Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Για τους γιατρούς με υφιστάμενες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον επιλέξουν να συνάψουν σύμβαση ως προσωπικοί γιατροί, οι παλιές συμβάσεις καταγγέλλονται αζημίως και παύουν αυτοδικαίως να ισχύουν από τη σύναψη της νέας σύμβασης. Όσες πράξεις έχουν εκτελεσθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης συμβάσης με τον ΕΟΠΥΥ και μέχρι την αυτοδίκαιη λήξη τους αποζημιώνονται κανονικά.

Επίσης, οι γιατροί των παραπάνω ειδικοτήτων μπορούν να συνταγογραφούν και να εκτελούν εξετάσεις στον εγγεγραμμένο πληθυσμό ως αυτο-παραπομπές. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για τις εξετάσεις που εκτελεί ο γιατρός ως ειδικός γιατρός π.χ. καρδιολογικές, λαμβάνει αμοιβή.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα πρέπει να καταθέσουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικό αίτημα σύναψης σύμβασης στη Διεύθυνση Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ μέσω της διαδικτυακής πύλης (https://personaldoctors.eopyy.gov.gr/). Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, Τετάρτη (12/10/2022). Σημειώνεται ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος παραμένει ανοιχτή έως 31/12/2022 για όλες τις ειδικότητες.

Σε διάστημα περίπου 20 ημερών, το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να εκτιμήσει την επάρκεια των νέων γιατρών που έχουν μπει στο σύστημα. Προς το τέλος του μήνα επίσης θα ανοίξουν οι εγγραφές για τους πολίτες στις νέες ειδικότητες.

Διαβάστε επίσης:

Προσωπικός γιατρος: Ανοίγει το σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού- Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Πλεύρης: Το 1ο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά - Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι εγγραφές

Θεμιστοκλέους: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για ποινή σε όποιον δεν βρίσκει «προσωπικό γιατρό»