ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Ανακαλείται καλλυντικό προϊόν - Είναι επικίνδυνο για το δέρμα

Ανάκληση ΕΟΦ
Επικίνδυνο για το δέρμα και τα μάτια
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τουλάχιστον ερεθισμό, αν όχι έγκαυμα, μπορεί να προκαλέσει καλλυντικό προϊόν, το οποίο ανακαλεί ο ΕΟΦ. Το προϊόν προωθείται ως καλλυντικός ορός που αφαιρεί πανάδες και άλλα σημάδια από το δέρμα. 

Στην ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος "ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL", προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το pH του δέρματος είναι 5,5. Το προϊόν το οποίο ανακαλείται είχε 1,5, ήταν δηλαδή πολύ όξινο και επομένως επικίνδυνο για πιθανούς ερεθισμούς, ακόμα και έγκαυμα.

Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από την κείμενη νομοθεσία, ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας. Ως εκ τούτου, η ανάκληση δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένη παρτίδα. Η εταιρεία ‘ESPERADO FASHION Ι.Κ.Ε.’ οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά.

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνος εγκεφαλοπάθειας από φάρμακα με ψευδοεφεδρίνη - Περιστατικά και στη Βρετανία

Αποσύρεται ψηφιακό θερμόμετρο υπερύθρων - Προωθείται ως κατάλληλο για βρέφη

Ελλείψεις φαρμάκων: Νέα λίστα του ΕΟΦ με 135 σκευάσματα