ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Οι ειδικοί ζητόυν να επιστρέψουν οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς

Βρετανία: Οι ειδικοί ζητόυν να επιστρέψουν οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς

Συναγερμός στην Αγγλία λόγω της παραλλαγής «Αρκτούρος» του κορονοϊού

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος» η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Αγγλία.

Για αυτό τον λόγο οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι μάσκες προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Ήδη Πέντε Βρετανοί έχουν πεθάνει από το στέλεχος «Αρκτούρος», σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανιχνευθεί 135 μολύνσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 104 κρούσματα καθώς ορισμένοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί δύο φορές

Ο καθηγητής Stephen Griffin, πρόεδρος του Independent SAGE, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορονοϊού και να φορούν μάσκες προσώπου ώστε να προστατεύονται.

«Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αναδρομή στην περσινή χρονιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και όσοι είναι λιγότερο ικανοί να τον αντιμετωπίσουν, συνεχίζουν να υποφέρουν» δήλωσε ο Stephen Griffin στη Daily Mail.

«Αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει για να επιτρέψει σε όλους να "ζήσουν" με τον Covid, οι ευπαθείς ομάδες θα συνεχίσουν να χρειάζονται οπωσδήποτε προφυλάξεις» πρόσθεσε.