ΥΓΕΙΑ

Nέες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε Ορθοπαιδική και Τραυματολογία για την αντιμετώπιση της αναπηρίας

χειρουργείο
EUROKINISSI

Παρουσία κορυφαίων επαγγελματιών και ειδικών πραγματοποιήθηκε το 79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) απο 4 έως 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ετήσια εκδήλωση με θέμα «Αντιπαραθέσεις, Καινοτομία και Αριστεία» που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους απο χίλιους Ορθοπαιδικούς χειρουργούς, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας να συναντηθούν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Το 79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας λειτούργησε ως ένα κρίσιμο βήμα για την πρόοδο της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και της φροντίδας του Τραύματος στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., Καθηγήτρια Ζωή Χ. Νταϊλιάνα δήλωσε ότι η ετήσια αυτή επιστημονική εκδήλωση έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προώθηση της αριστείας, στη φροντίδα των ασθενών, την έρευνα και την επαγγελματική δικτύωση εντός της ορθοπαιδικής κοινότητας. «Η Ορθοπαιδική και η Τραυματολογία είναι μια ειδικότητα με διαρκή εξέλιξη, η οποία χάρη στις τεχνολογίες αιχμής και την άριστη κατάρτιση των Ορθοπαιδικών Χειρουργών, συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην αποκατάσταση των παθήσεων και τραυμάτων του μυοσκελετικού συστήματος, στην αντιμετώπιση της αναπηρίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών» ανέφερε.

Το συνέδριο περιελάμβανε μια σειρά από στρογγυλές τράπεζες, συμπόσια και διαλέξεις που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την Ορθοπαιδική Χειρουργική και την Τραυματολογία και τα σημεία καινοτομίας και αριστείας. Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα αλλά και από τη διεθνή ιατρική κοινότητα μοιράστηκαν τις ιδέες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα. Ερευνητές και κλινικοί γιατροί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρόσφατες ερευνητικές και κλινικές μελέτες τους. Αυτές οι παρουσιάσεις πρόσφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τις αναδυόμενες τάσεις και τις καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις στον τομέα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Εκτός από την Τελετή Έναρξης, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) Ζωή Χ. Νταϊλιάνα, να μην πραγματοποιηθούν φέτος κοινωνικές εκδηλώσεις και οι προβλεπόμενες δαπάνες να διατεθούν προς όφελος των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.