ΥΓΕΙΑ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τους προηγούμενους προέδρους του

Παλαιά Βουλή
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικών Εταιρειών αλλά και μέλη των οικογενειών των προσώπων που τιμήθηκαν
ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τους προηγούμενους προέδρους του και διεξήγαγε την Τακτική Γενική του Συνέλευση

Σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, την Παρασκευή (15/12/2023), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε για πρώτη φορά τέως προέδρους του και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της αναπληρώτριας Υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Υφυπουργού, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Στην εκδήλωση, ο καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής, Κωνσταντίνος Τρομπούκης παρουσίασε την ιστορία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Παρέστησαν μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικών Εταιρειών αλλά και μέλη των οικογενειών των προσώπων που τιμήθηκαν. Τα βραβεία δόθηκαν στους εν ζωή πρώην προέδρους, Εμμανουήλ Καλοκαιρινό και Βασίλη Σωτηρόπουλο και στους αείμνηστους, Μιχάλη Βλασταράκο, καθ. Ιωάννη Κρικέλη, Μιλτιάδη Σαμαρτζή και Δημήτριο Καραγκούνη.

Βραβείο παρέλαβε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία, με προσωπικές αναφορές στην πορεία του στην Ιατρική και την Πολιτική. Τιμητικές προς το ιατρικό σώμα ήταν και οι ομιλίες των υπουργών και του υφυπουργού.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο (16/12/2023), ο ΠΙΣ πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων την έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 αλλά και το πρόγραμμα δράσης του. Η διαδικασία ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά, με συμμετοχή 80%. Τη Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ιατρός- ψυχίατρος, ο οποίος και πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τους παρευρισκόμενους ψυχιάτρους, ώστε να τους ενημερώσει για την επιχειρούμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Σχετικές ειδήσεις