ΥΓΕΙΑ

Αγλαΐα Κυριακού: Μετακινούνται 4 αναισθησιολόγοι για 3 μήνες – Δεν αναστέλλονται τα χειρουργεία

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Οι γιατροί του Χειρουργικού Τομεά προειδοποιούν πως θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση
INTIME NEWS

Με τη μετακίνηση τεσσάρων αναισθησιόλογων από άλλα νοσοκομεία για τρεις μήνες, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον Χειρουργικό Τομέα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ταυτόχρονα υποβλήθηκε αίτημα για την προκήρυξη τριών θέσεων αναισθησιολόγων. 

Δεν θα προχωρήσει στην αναστολή των τακτικών χειρουργείων από τη Δευτέρα (12/02/2024), ο Χειρουργικός Τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» υπό την προϋπόθεση ότι θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία τρεις θέσεις αναισθησιολόγων. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα (09/02/2024) οι γιατροί του Τομέα, μετά την απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, να καλύψει μέρος των εφημεριών του νοσοκομείου μετακινώντας τέσσερις αναισθησιολόγους, έναν από τον Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και τρεις από το Παίδων Πεντέλης.

Συγκεκριμένα, οι τρεις γιατροί του Παίδων Πεντέλης θα πραγματοποιούν μία εφημερία ο καθένας το μήνα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, με σκοπό την κάλυψη των επειγουσών αναγκών. Επίσης, ο ιατρός διευθυντής αναισθησιολογίας ο οποίος μετακινείται από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, θα παραμείνει για τρεις μήνες στο Αγλαΐα Κυριακού, με την υποχρέωση να εκτελεί 1-2 εφημερίες το μήνα στο νοσοκομείο από το οποίο προέρχεται.

Παράλληλα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια έχει υποβάλει αίτημα προκήρυξης τριών θέσεων για το αναισθησιολογικό τμήμα του παιδιατρικού νοσοκομείου. Ως εκ τούτου, η διοίκηση της ΥΠΕ υποστηρίζει πως «δεν υφίσταται ουδεμία ουσιαστική δυσχερής κατάσταση, προκειμένου να ακολουθήσει ακώλυτα η διενέργεια των τακτικών χειρουργείων».

Οι γιατροί του Χειρουργικού Τομεά, πάντως, προειδοποιούν ότι θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση εντός των 15 επόμενων ημερών και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί έφτασαν στην αρχική απόφαση για αναστολή των τακτικών χειρουργείων, καθώς η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει να καλύπτονται με ασφάλεια οι εφημερίες του νοσοκομείου και τα έκτακτα περιστατικά με την ταυτόχρονη τακτική λειτουργία των χειρουργείων.

Σχετικές ειδήσεις