ΥΓΕΙΑ

Γιατροί «Ευαγγελισμού» για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν έχουμε προσωπικό ούτε για τα πρωινά»

Γιατροί «Ευαγγελισμού» για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν έχουμε προσωπικό ούτε για τα πρωινά»

«Μετράμε πάνω από 1.000 κενές θέσεις στο νοσοκομείο», ανέφερε μεταξύ άλλων εργαζόμενος του «Ευαγγελισμού»

Οι γιατροί Απόστολος Ανθόπουλος, του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, και Γιώργος Φερεντίνος, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός», μίλησαν στην κάμερα εκπομπής του ΑΝΤ1 για τα απογευματινά χειρουργεία.

Πιο συγκεκριμένα και οι δύο γιατροί εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πιθανότητα επιτυχίας του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Ο κ. Ανθόπουλος ανέφερε: «Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δημιουργούν ζήτηση για όσους έχουν χρήματα. Όχι όμως για τους ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν τα 300 ευρώ με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Διαβάζοντας την κοινή υπουργική απόφαση, διαπιστώνω ότι περιλαμβάνει και τις μεταμοσχεύσεις. Ποιος θα παίρνει τα μοσχεύματα αυτός που προηγείται χρονικά ή αυτός που έχει τα λεφτά; Αυτός που περιμένει τέσσερα χρόνια δεν έχει χρήματα. Εάν οι πολίτες αγκαλιάσουν τα απογευματινά ιατρεία, τότε ναι, αυτά θα αποσυμφορήσουν τις λίστες. Για τη διενέργεια χειρουργείων, όμως, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό το προσωπικό υπάρχει

Στη συνέχεια ο κ. Φερεβντίνος τόνισε από την πλευρά του: «Ο Ευαγγελισμός δεν μπήκε στα απογευματινά ιατρεία για τον ίδιο λόγο που δεν μπήκαν και άλλα νοσοκομεία: Διότι δεν υπάρχει προσωπικό, ούτε καν για τα πρωινά. Δεν λειτουργούν, 5 αίθουσες χειρουργείων οι οποίες θα μπορούσαν να εξυπηρετούν 4.500 χειρουργεία τον χρόνο. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει βρεθεί αυτή η δυνατότητα. Μετράμε πάνω από 1.000 κενές θέσεις στο νοσοκομείο».