ΥΓΕΙΑ

Νέο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας στη Νοσηλευτική του ΕΚΠΑ

Νοσηλευτική ΕΚΠΑ
Εγκαίνια στο νέο Εργαστήιο Επαυξημένης Πραγματικότητας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας «Asclepius»
ΕΚΠΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Επαυξημένης Πραγματικότητας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας «Asclepius» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ απέκτησε Εργαστήριο Επαυξημένης Πραγματικότητας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας «Asclepius». Το Εργαστήριο, με Διευθυντή τον Καθηγητή Θεόδωρο Μαριόλη-Σαψάκο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εκπαίδευση των νοσηλευτών και των επιστημόνων υγείας στην ανατομία. Η χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας θα προσφέρει μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία που θα βοηθήσει στην κατανόηση σύνθετων εννοιών και στην αφομοίωση γνώσεων ανατομίας.

Τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (13/03/2024) από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο. Συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο Διευθυντής Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Αλέξανδρος Καμπούρογλου, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγητής Παύλος Μυριανθέας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο βουλευτής και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κωνσταντίνος Βλάσης και ο βουλευτής Αθανάσιος Δαβάκης.

«Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μας, το οποίο συγκαταλέγεται στις 50 καλύτερες Νοσηλευτικές σχολές του κόσμου, λειτουργεί από το 1980 παρέχοντας εδώ και 44 χρόνια ένα έργο επιτυχημένης και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης. Η υποδειγματική και δυναμική λειτουργία του είναι αποτέλεσμα της σθεναρής δέσμευσης του Πανεπιστημίου μας στην ποιότητα, την καινοτομία, την επιστημονική έρευνα, τη συνεχή εκπαίδευση και την αφοσίωση στη φροντίδα των ασθενών.

Στο Τμήμα Νοσηλευτικής έχουν ιδρυθεί Εργαστήρια στα οποία γίνεται η πρακτική-εκπαιδευτική άσκηση των φοιτητών στη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τους σπουδών. Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του τμήματος, καθώς προστίθεται το νέο εργαστήριο επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής ανατομίας που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια της "Πρωτοβουλίας για την Υγεία". Το νέο αυτό εργαστήριο αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω δυνατότητες για επιστημονικές και ακαδημαϊκές δράσεις και να ενισχύσει τη νοσηλευτική εκπαίδευση των φοιτητών Νοσηλευτικής και των σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Σχετικές ειδήσεις