ΥΓΕΙΑ

Τα μοναδικά οφέλη του Cranberry για την υγεία μας

Τα μοναδικά οφέλη του Cranberry για την υγεία μας

Τo cranberry είναι ένας μικροσκοπικός καρπός με πορφυρό χρώμα, που κατάγεται από τη Βόρεια Αμερική. Οι ιθαγενείς το χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους, σε τελετές αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Σε οποιαδήποτε μορφή κι αν καταναλωθούν είτε ως χυμός, ως σάλτσα ή αποξηραμένα, τα cranberries προσφέρουν υπέροχη γεύση σε μία ποικιλία τροφών.

Όντας μια από τις super τροφές, τα δροσιστικά αυτά φρούτα έχουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα cranberries αποτελούν μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών και συγκεκριμένα μιας υποκατηγορίας φλαβονοειδών, που ονομάζονται προανθοκυανιδίνες (PAC). Οι πολυφαινόλες αυτές έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, εμποδίζοντας το μικρόβιο E. coli να προσκολληθεί στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος. Σε παλαιότερη έρευνα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η κατανάλωση του φρούτου είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της προσκόλλησης βακτηρίων στις ουροδόχους οδούς υγιών γυναικών.

Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των cranberries έχουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της καρδιαγγειακής υγείας, τη μείωση του κινδύνου για μερικούς τύπους καρκίνου, την ενίσχυση του δέρματος, την αποτροπή του στομαχικού έλκους, την αποτροπή της οδοντικής πλάκας κ.α.

Τα cranberries καθώς δεν περιέχουν λιπαρά και έχουν πολύ λίγο νάτριο, αποτελούν ένα νόστιμο, δροσιστικό και θρεπτικό τρόπο για μια ισορροπημένη διατροφή με υψηλή θρεπτική αξία.

Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές από την Ocean Spray. Τα αποξηραμένα cranberries ταιριάζουν απόλυτα σε μια δροσιστική σαλάτα και προσδίδουν ζουμερή γλυκόξινη γεύση σε κέικ και μπισκοτάκια. Οι ευεργετικοί χυμοί cranberry της OCEAN SPRAY κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, ενώ οι σάλτσες cranberry αποτελούν ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό υλικό για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων cranberry, επισκεφτείτε το http://www.oceanspray.gr/