ΥΓΕΙΑ

Άμεση σύγκλιση των φορέων για την Περίθαλψη ζητά ο ΙΣΠ

Άμεση σύγκλιση των φορέων για την Περίθαλψη ζητά ο ΙΣΠ

Την άμεση σύγκλιση των φορέων που έχουν σχέση με την Περίθαλψη ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά από το υπουργείο Υγείας, σχετικά με τον Υγειονομικό Χάρτη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και τον ΕΟΠΥΥ.


«Οι Μονάδες Υγείας και οι Δημόσιες Δομές δεν μπορούν να καταργηθούν και οι Ιατρικές Υπηρεσίες (κλινικές και εργαστηριακές) της ΠΦΥ πρέπει να παρέχονται μόνο από τους παρόχους Υγείας που είναι οι εκ του νόμου αρμόδιοι, δηλαδή τους Ιατρούς (εμμίσθους και συμβεβλημένους)», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, σημειώνει ότι η ιατρική κοινότητα με τα θεσμικά της όργανα βρίσκεται σε ένα «διαρκή αγώνα για να εισακουστούν οι θέσεις της», όμως «παραγκωνίζεται» από «συμβούλους» και «ειδικούς».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά τονίζει ότι για να αποφευχθούν νέα «πειράματα» με τη Δημόσια Υγεία χρειάζεται άμεση σύγκλιση των φορέων που έχουν σχέση με την Περίθαλψη. Επίσης ζητά να ερευνηθεί τι έχει γίνει με τον Υγειονομικό Χάρτη, κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα στοιχεία που περιλαμβάνει, καθώς και το κόστος αυτού.